Jacobs-IMC
Interim management & Consultancy
 

Wat kan ik u bieden ?

De interim diensten die ik u aanbied zijn divers en bestaan in beginsel uit de volgende hoofdgroepen :

  • Overbruggingsmanagement: u heeft een management functie die tijdelijk ingevuld moet worden om een bepaalde tijdspanne te overbruggen. Dan kan zijn omdat het geen permanente functie is of bijvoorbeeld omdat er een vacature ontstaan is en u wilt de tijd hebben om op zoek te gaan naar een goede opvolger.
  • Verandermanagement: u wilt een verandering teweeg brengen in uw bedrijf, er moet iets gebeuren; evolutie, het maken van een sprong een verbeterimpuls of revolutionair (een forse ombuiging).
  • Inhuren van een stukje expertise bijvoorbeeld op het gebied van het verbeteren van (delen van) uw operatie: kwaliteit, efficiency, kostenbesparing, beïnvloeding van de bedrijfscultuur, uit- of inbesteden, kwartier maken / inrichten van nieuwe rollen of afdelingen en generieke procesverbetering (lean six sigma).
  • Projectmanagement: u heeft een concrete en afgebakende opdracht die u uit wil laten voeren.

In de praktijk kunnen uiteraard ook allerlei varianten of combinaties voorkomen.

Interim werk is maatwerk, het moet passen bij uw mensen, uw bedrijf en uw ambitie. Specifieke uitdagingen vragen om een specifieke aanpak.

Als lid van het senior management van diverse organisaties ben ik in het verleden zowel strategisch als tactisch bedreven geraakt, al vind ik zelf dat mijn grootste toegevoegde waarde ligt in het ‘van doen maken’ of ‘operationaliseren’ van deze vergezichten. Om dingen van doen te maken moeten strategieën vertaald worden naar beleid, plannen en concrete acties en het monitoren van resultaten. Dat noem ik het operationaliseren van strategie en beleid.

        Jacobs-IMC           A Dongen             M +31 (0)6_ 31232314             E hjacobs@jacobs-imc.nl             KvK 17275772
 
Webdesign: Bits & Webs