Jacobs-IMC
Interim management & Consultancy
 

Wie ben ik ?

Na jarenlang gewerkt te hebben in diverse operationele- en bestuurslagen van verschillende bedrijven heb ik na mijn sabbatical in Spanje in 2010 besloten om als zelfstandig interim manager aan de slag te gaan.

Mijn roots liggen in de techniek (HTS werktuigbouwkunde) en ik heb ervaring opgedaan bij zowel commerciŽle, als semi-overheidsbedrijven. Mijn kracht ligt met name in de driehoek : techniek, operatie en management.

Ik ben jong begonnen met werken bij de Koninklijke Marine en op mijn achttiende terug de schoolbanken ingegaan op de bedrijfsschool van de Marine in Amsterdam. Na deze 'MTS achtige' opleiding ben ik, naast mijn werk, blijven leren (werktuigkundige B in elektriciteitscentrales) en in 1994 afgestudeerd aan de HTS in Breda. Ook daarna ben ik aan mezelf blijven sleutelen en heb ik industriële change management gestudeerd, deelgenomen aan diverse management cursussen, VCA-VOL behaald en ik heb in 2014 een opleiding voor black belt lean six sigma gevolgd. Mijn wellicht wat omslachtige carrière pad heeft me veel gebracht. Ik weet en begrijp wat er leeft op de verschillende niveaus in bedrijven en heb geleerd om te communiceren op deze verschillende niveaus. Door mijn ervaring is het vaak makkelijker om te begrijpen wat er waarom gebeurt, wat er in mensen omgaat, de vinger op de zere plek te leggen, om te bepalen wat er voor nodig is om de zaken gedaan te krijgen en vooral ook hoe mensen 'mee' te krijgen.

Ik heb geleerd om zowel in beursgenoteerde commerciële als in semi-overheidsbedrijven effectief te kunnen zijn. Ieder bedrijf heeft zijn eigen cultuur, uitdagingen en 'couleur locale'. Graag denk ik mee over strategie maar ik kan deze ook vertalen in beleid, concrete doelen en plannen en last but not least kan ik het ook 'van doen' maken. Zorgvuldige voorbereiding is van groot belang maar autorijden leer je niet door er lang over na te denken, er dikke rapporten over te schrijven of veel over te lezen. Je moet het, onder professionele begeleiding, vooral gaan doen.

Mijn kernvaardigheden liggen op het gebied van plant- en operationsmanagement, manufacturing- en productie management en kwaliteitsmanagement. De meeste ervaring heb ik opgedaan in productie, onderhoud en revisie, vooral in de sectoren industriële productie, rail (rolling stock), energie (infra) en enigszins in food.

Ik beschouw mezelf als een enthousiaste en gedreven professional die voor concrete en duurzame verbetering gaat en die dingen echt 'van doen maakt'. Een people manager die weet wat er gebeurt en wat er leeft. Die mensen beweegt en ze kan overtuigen, inspireren en motiveren maar die ze ook aanspreekt als dat nodig is. Vanuit de overtuiging dat echte en duurzame verbetering alleen tot stand komt door de dingen die succes in de weg staan aan te pakken zoek ik deze liever op dan dat ik er omheen ga.

Mijn opdrachtgevers en werkgevers uit het verleden hebben steeds aangegeven meer dan tevreden te zijn over mijn werk en bij een aantal van hen ben ik meerdere keren aan de slag geweest. Met de meeste oud werk- en/of opdrachtgevers heb ik nog contact. Desgewenst breng ik u in contact met hen, zodat u hen zelf naar de ervaringen kan vragen.

Ik spreek vloeiend Nederlands, Engels en hoewel mijn Duits iets roestiger is spreek ik ook dat opvallend goed. Spaans spreek ik op B1 niveau.

        Jacobs-IMC           A Dongen             M +31 (0)6_ 31232314             E hjacobs@jacobs-imc.nl             KvK 17275772
 
Webdesign: Bits & Webs